PsychoMotion

Lichaams gerichte coaching  en personal training.

PsychoMotion the Gateways® Methode.

Mensen handelen vanuit  krachtige oerbronnen, die vaak in het dagelijks leven niet herken baar zijn. Maar die ook niet worden aangewend om meer plezier te krijgen in de dingen die u doet. De Gateways zijn oefeningen die geïnspireerd zijn door de energie en bewegingen van verschillende dieren en hebben ook oerbronnen, net als mensen.
Ieder dier spreekt een bepaalde kracht of kwaliteit aan die wij ook in ons dragen.
Onze innerlijke krachtbronnen staan in verbinding met krachten in de natuur. Naarmate we ouder worden is het voor veel mensen moeilijk om contact te maken met de oerkracht die in iedereen leeft. Dat komt door ons verleden, door omstandigheden of hoe we geprogrammeerd zijn.

De Gateways worden gebruikt als toegangspoorten naar deze oerlagen van onze ziel. Elk dier staat symbool voor een aspect van de mens. Dit aspect wordt zichtbaar en voelbaar, vrijgemaakt. Daarna is er weer ruimte om het in ons bewustzijn te integreren en het in ons leven tot uitdrukking te brengen.

De methode bestaat uit bewegingen van grond- en stoeloefeningen, improvisatie, lichaamstaal, ademhaling en stemoefeningen. Zoals het woord al aangeeft, gaat het hier om bewegingen die een gunstig effect hebben op de psyche. De metafoor daarbij zijn dieren. Het trage van de Landschildpad dat elke beweging langzaam en effectief moet uitvoeren om maximale stabiliteit te krijgen. Of de kat, die spinnend kan genieten van onafhankelijkheid en intimiteit. Neem nou de hond: kracht, speelsheid, chaos en rebellie. Heeft u dat ook wel eens gevoeld? Deze dieren vormen de toegangspoorten – gateways – tot uw eigen oerbronnen, die u ook leert aanwenden.

Dit alles onder leiding van uw PsychoMotion Coach. Samen met haar ontdekt u uw kwaliteiten, en bent u in staat om uw minpunten te verbeteren. Maar ook: blijdschap, goeie zin in het leven, vrij bewegen. PsychoMotion kan in groepsverband maar Personal Training komt nog vaker voor en is voor bijna alle leeftijden. Bel Esther Schouten en maak een afspraak. Zodat ze u haarfijn kan uitleggen hoe ook u uw oerbronnen kunt ontdekken… en ze toe te passen in het dagelijks leven.