Over Refema

De naam Refema stond oorspronkelijk voor Refreshing Massage. Maar in de loop der jaren is het bedrijf veel verder gegaan dan dat. Oprichter Esther Schouten is van oorsprong professioneel balletdanseres, voor wie zowel moderne als klassieke dansen geen geheimen hebben. Ze danste onder meer Oostenrijk. Nadien was ze aan diverse sportscholen verbonden waar ze les gaf in diverse dansvormen en fitness.
Al tijdens haar danscarrière ontwikkelde ze een grote belangstelling voor alles wat met het menselijk lichaam, beweging en de relatie tot de geest heeft te maken.

Ruim 10 jaar heeft Esther trainingen gegeven voor TouchPro BV als  Senior Trainer (stoelmassages) , in welke kwaliteit ze al vele honderden practitioners heeft opgeleid. Ook is ze als bewegingsdocente verbonden aan het St Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk waar zij het personeel les geeft. In de loop der jaren specialiseerde ze zich in diverse vormen van massage en bijzondere coaching technieken. Ze geeft sport- klassieke ontspanningsmassages, stoelmassage, holistische massages, Anma massage en is daarnaast PsychoMotion Coach (elders op deze site meer hierover).

Refema heeft een verfrissende kijk op beweging van het menselijk lichaam, in combinatie met de menselijke geest. In de laatste kwaliteit is het ook mogelijk om Esther Schouten ‘in te huren’ als personal trainer.

Refema neemt met TouchPro® Europe stoelmassage zowel kleine als grote opdrachten aan van bedrijven en instellingen. Zo werkte zij onder met een aantal Practitioners voor zorginstellingen en het onderwijs en diverse zowel grote als kleine bedrijven. Ook het MKB rekent zij tot klant.

Refema is gevestigd op de Sophialaan te Ermelo. Esther Schouten beschikt vanzelfsprekend over alle certificaten en diploma’s die nodig zijn om haar werkzaamheden uit te voeren.